14.03.2017

Vatan Kalbinin Attığı Yer Çanakkale Konferansı

İlçe Müftülüğümüz Konferans salonunda Saray Sosyal Oluşum ve Yardımlaşma Derneği tarafından Vatan Kalbinin Attığı Yer Çanakkale konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftümüz Abdullah EROĞLU ve Mimar Sinan Vakfı Başkanı Hasan GÜMÜŞ'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa, AK Parti İlçe Başkanı Özkan YAMAN, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve Saray halkının katıldığı program, Saray İmam Hatip Ortaokulu Cihad ÇİNTAŞ'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin okudukları şiirler ve dua programa renk kattı. Saray Sosyal Oluşum ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mülayim İLHAN konuşmasında Dernek olarak yaptıkları programa katılan herkese teşekkür etti.

Programda konuşan İlçe Müftümüz Abdullah EROĞLU, Yüce dinimiz İslam, Vatanımız, Necip Milletimiz, Şanlı Bayrağımız ve Kutsal değerlerimiz için Çanakklede ve Vatanımızın dörtbir tarafında canını seve seve feda eden Şehitlerimize ve rahmeti rahmana kavuşan Gazilerimize Allah'tan Rahmet, şükran dlekleriyle konuşmasına başladı. Çanakkalenin Türk ve dünya tarihi açısından son derece önemli olduğunu, Milletimiz için varlık ve yokluk mücadelesi olduğunu, bu nedenle çocuklarız başta olamk üzere, gencinden yaşlısına kadınından erkeğine toplumun herkesiminin Çanakkaleyi ve Çanakkale Ruhunu bilmesi gerektiğini söyledi. Bugün Cennet Vatanımızda huzur ve güven içinde olmamızın, ezanın gürül gürül okunmasının, özgürlüğümüzü ve istiklalimizi, Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Ataürk başta olmak üzere Devletimiz, Vatanımız ve Şanlı Bayrağımız için canlarını seve seve feda eden Şehitlerimize ve  Gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade etti. Birlikteliğimizi koruduğumuz ve birtakım menfaatler için ayrışmadığımız müddetçe, karşımızdaki düşman ne kadar güçlü olsada herzaman  Devletimizin, Milletimizin galip geleceğini söyledi. Çanakkale vesilesiyle yapılan konferansın Tarih Bilincinin oluşmasına, Vatanımızın kıymetini bilmemize, Birlik ve Beraberliğimize, Neslimizi yetiştirmemize vesile olduğunu ifade etti. Mimar Sinan Vakfı Başkanı Hasan GÜMÜŞ te konuşmasında Çanakkale de büyük kahramanlık göstererek canını feda eden şehitlerimiz ve kahraman askerlerimiz için vefa gecesi olduğunu, Çanakkalenin Türk Dünyası ve İslam Dünyası için  çok önemli olduğunu söyledi. Saray Sosyal Oluşum ve Yardımlaşma Derneğinin ikramıyla program sona erdi.