16.03.2017

KADINLARA YÖNELİK VAAZ VE İRŞAD PROGRAMLARI BAŞLADI

İlçe Müftülüğümüzce Saray İlçemiz Merkez ve Mahallelerinde Camilerde kadınlara yönelik vaaz ve irşad programları başlatıldı.

İlki 9 Mart 2017 tarihinde Safaalan Mahalesinde gerçekleşen programda İlçe Müftülüğümüz Kur'an Kursu Öğreticileri görev aldı. Bu hafta ki program Büyükyoncalı Merkez mahallesinde gerçekleşti. Programlar Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Müftülüğümüzce belirlenen bir konu hakkında vaaz ve dua ile tamamlanlanmaktadır.

İlçe Müftülüğü olarak neslimizin yetişmesinde büyük bir role sahip annelerimizin ve kadınlarımızın inanç dünyasında hurafe ve batıl inançlardan arınmalarını son derece önemsiyoruz. Yüce dinimiz İslamın emir ve yasaklarını en doğru ve en sahih bir şekilde ehliyet sahibi kimselerden öğrenilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle Müftülük olarak üç kişiden oluşan irşad grupları oluşturduk. Yapılan vaaz sonrası kadınlarımızdan gelen sorulara da cevap verilmektedir. Müftülüğümüzce belirlenen program çerçevesinde tüm mahallelerimize bu şekilde ulaşmak istiyoruz.