29.08.2023

GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAV DUYURUSU (HAFIZ)

T.C.

ÇORLU KAYMAKAMLIĞI

İlçe Müftülüğü

Sayı : 57632735/903- 28/08/2023

Konu : Geçici Öğretici Sınav Duyurusu

D U Y U R U

İlçe Müftülüğümüze bağlı hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarında ihtiyaç halinde ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonlar Yönergesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatip ve Müezzin-Kayyımlık kadrolarına atama ve bu kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9,15 ve 18.Maddeleri ile sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde 2022 KPSS (DHBT) puanı esas alınarak İlçe Müftülüğümüzce yapılacak sözlü sınavına çağrılacak adaylar arasında sınav sonucu başarı sırasına göre ‘‘Hafız Kadın-Erkek Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi’’ alınacaktır.

A-SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3- İmam Hatip Lisesi mezunu hafız veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip ve hafız olmak

4- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak,

5- 2022 yılı KPSS (DHBT) sınavında 60 ve üzeri puan almış olmak,

6- 2022 yılı KPSS (DHBT) puanının 60 olanların ihtiyacı karşılamaması durumunda 50 ve üzeri puan almış olmak,

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 -Dilekçe,

2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- En son öğrenim durumunu gösterir belge/diploma fotokopisi,

4- 2022 KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5- Hafızlık belgesi fotokopisi,

6- DHPT sınavına katıldığı diplomanın fotokopisi,

7-Sabıka Kaydı

Not: Sınava Katılacaklar evrakları ile birlikte İlçe Müftülüğümüze müracaat edeceklerdir.

C. BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR

1. Başvuru yapmak isteyenler en geç 11/09/2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte İlçe Müftülüğümüze müracaat edeceklerdir.

2. Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.

3. Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaklardır.

4. Adaylar sınava gelirken kimlik belgelerini yanında bulunduracaklardır. Kimlik Belgesini yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

5.Mülakatta başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması gerekmektedir.

6. Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana öncelik verilecektir.

7. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

8.İlçe Müftülüğümüzce adayların tercihlerine göre puan sıralaması esas alınması suretiyle görevlendirme yapacaktır.

9. Sırası gelip teklif edilen görevi istemeyenler, ancak dilekçe ile feragat edebileceklerdir. Feragat edenlere ayrıca ikinci bir hak tanınmayacaktır.

10. Sınav, 12/09/2023 Salı günü Saat : 09.00’da İlçe Müftülüğümüzde yapılmaya başlanacaktır.

11. Sitemizde ilan edilen duyurular ilgililere tebligat mahiyetindedir.

İsteklilere ilanen duyurulur. 28/08/2023

Mehmet Nedim BAKIR

İlçe Müftüsü

İlk Müracaat Tarihi : 28.08.2023

Son Müracaat Tarihi : 11.09.2023

Sınav Tarihi : 12.09.2023

Sınav Saati : 09.00

Sınav Çorlu İlçe Müftülüğünde yapılacaktır.