27.07.2016

ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNÎ REHBERLİK BÜROSU “DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI”

Çorlu Müftülüğü Aile ve Dinî Rehberlik Büromuz tarafından 16/01/2016 tarihinde Müsiad Toplantı Salonu’nda “Değerler Eğitimi Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya, Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği Başkanı Neslihan Nur TÜRK ve müftülüğümüze bağlı Okul Öncesi Kur’ân Kursları’nda görev yapmakta olan 31 Kur’ân Kursu Öğreticisi katıldı. Salonda hazır bulunan öğreticilerimize yönelik, çalışmalarında karşılaşılması muhtemel üç sorun etrafında cevaplar verilmeye ve uygulamalı bir şekilde anlatılmaya çalışıldı. 1) Öğretici, çocuk, veli üçgeninde veli ile iletişim nasıl olmalıdır ve bu iletişimin eğitimdeki etkisi nedir? 2) Değerler eğitiminde müzikâl unsurlar ne şekilde kullanılır, çocuklara şarkı, müzik, ilahi seçiminde nelere dikkat etmelidir? Bu unsurların çocuğun gelişimi üzerindeki etkileri nelerdir? 3) Kendine güvensiz, korku ve kaygıları olan veya saldırgan davranışlar sergileyen bir çocuğun yanlış davranış kalıplarına girmemesi ve bu olumsuz duygu durumlarından kurtulması adına nasıl bir eğitim metodu uygulanmalıdır? Seminerden memnun ayrılan öğreticiler, toplantının hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ettiler.
Tarih: 21.01.2016