28.07.2016

İSTİKLAL MARŞI ve ÇANAKKALE’DE KADIN KAHRAMANLAR.

Çorlu İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Yıldız Kur’an Kursu’nun birlikte tertip ettikleri “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale’de Kadın Kahramanlar” konulu tiyatro Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gösterime sunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Hz. Ömer Camii İmam-Hatibi Yahya ÖZDEMİR'in Aşr-ı Şerif tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Çorlu İlçe Müftüsü Adem GÜLMEK, Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği ve İstiklal Marşı’nın önemini vurguladı. Çanakkale Zaferi’ nin bir kez daha anılmasıyla aynı zamanda topyekün millet olarak verilen bağımsızlık mücadelesini yeniden hatırladığımızı ve bu mücadelenin hiç unutulmayacağını ifade etti. Program, Yıldız Kur’an Kursu Anasınıfı öğrencilerinin “Bayrak” şiirini, “Çanakkale Türküsü”nü ve “İstiklal Marşı”nı şiir olarak okumalarının ardından tiyatro sunumuyla devam etti. Yıldız Kur’an Kursu Öğreticisi Gülay SORMAGEÇ tarafından yazılan ve minikler tarafından oynanan “Mürefte Kadınlarının Örnek Davranışı”, “Zamanın Maarif Nazırı (Milli Eğitim Bakanı)’nın Kızı Lütfiye Hanım”, “Hayrabolulu Saka Hüseyin” ve “Ispartalı Ali Çavuş” isimli tiyatrolar izleyicilerden tam not aldı.

Şehit ve gazi yakınlarının da bulunduğu ve katılımın yüksek olduğu gözlenen program hediye ve plaket takdiminin ardından son buldu.

Tarih: 17.03.2016