31.05.2023

Deprem bölgesinde görev yapan personele başarı belgeleri verildi

Deprem bölgesinde görev yapan personele başarı belgeleri verildi.
Asrın felaketi olarak nitelenen deprem münasebetiyle bölgeye giden ve çeşitli alanlarda çalışmalara katılan Malkara İlçe Müftülüğü personellerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzasıyla gönderilen başarı belgeleri her ay düzenli olarak yapılan Din Görevlileri toplantısında İlçe Müftümüz Sacit EKERİM tarafından takdim edildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10’dan fazla ilde yıkıma ve can kayıplarına sebep olan deprem felaketi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından deprem bölgesine 81 il ve ilçe müftülüklerinden ekipler görevlendirildi. Görevlendirilen din görevlileri, deprem bölgesinde depremzedelerin yaralarını sarmak için çaba gösterirken, hayatını kaybetmiş vatandaşların da cenaze ve defin işlemlerini yürüttü.
Malkara İlçe Müftülüğünde görev alan, din görevlileri de depremin açtığı yaraları sarmak için yürütülen çalışmalara katılmıştı.
Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz.