13.07.2023

15 TEMMUZ GÜNÜYLE İLGİLİ MALKARA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ DUYURUSU

15 Temmuz 2016 gecesi devletimizi yıkmaya, vatanımızı işgal etmeye ve milletimizi yok etmeye kasteden ihanet çetesi FETÖ karşısında Aziz Milletimiz, sergilemiş olduğu şanlı mücadele sayesinde istiklâl ve istikbâlini korumayı başarmıştır.

Bayrağına, vatanına ve devletine sahip çıkmak için hürriyet, irade ve bekâsına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden silahlara göğsünü siper edip tankların önüne atılan, devletin bekası ve milletin huzuru için canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek üzere 15 Temmuz Ruhu'nun milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızca etkinlikler düzenlenecektir.

Söz konusu etkinliklerle; 15 Temmuz Ruhu'nun yanı sıra birlik ve beraberlik şuurunun

Oluşturulması, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Buna göre;

1-Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" etkinliği başlatılmıştır. Bu kapsamda 15 Temmuz 2023 tarihine kadar her camide en az bir hatm-i şerîf okunacaktır.

2- 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü, öğle namazı öncesi tüm camilerde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilavet edilecek, ayrıca Gazi Ömer Bey Camii de mevlîd-i şerîf okunacaktır.

3- 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü öğle namazı öncesinde Ankara Beştepe Millet Camii'nde mevlid-i şerif programı icra edilecek, program Diyanet TV'den canlı olarak yayınlacaktır.

4-15 Temmuz 2023 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2023 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te ülkemizdeki camilerin tümünde eş zamanlı olarak salâlar okunacaktır. Ayrıca Malkara ilçemizde Gazi Ömer Bey Camii, Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hacerzâde İbrahim Bey camileri sabah namazına kadar açık tutulacaktır.