05.04.2024

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

“Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Aişe (r.anha), Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’e: “–Ey Allah’ın Resûlü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş, Efendimiz (s.a.v.) de: “«Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!” buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kardeşlerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyoruz, tuttuğumuz oruçlarımızı ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa vermesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, mazlumlara umut olmasına, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

#TekirdağİlMüftülüğü #MalkaraİlçeMüftülüğü #Kadir #Gecesi