06.08.2018

Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı Duyurusu

2018 YILI

KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI DUYURUSU

1-2018 Yılı Kurban Bayramında vatandaşlarımızın Kurban ibadetini en güzel şekilde yapılabilmesi için İlgili tüm kurum ve görevlilerce Kurban HizmetleriKomisyon kararları doğrultusunda hareket edilecektir.

2- Kurban kesim, satış yerleri ve Hayvan Sevk Kontrol Noktalarında 06.08.2018-24.08.2018 tarihleri 7/24 arasında saat esasına göre hayvan hareketlerinin belge kontrolü ve denetimi yapılacaktır.

3- İlçemizde Kurban Satış yeri olarak, Ayaspaşa Mahallesi Fabrika caddesi (Soğuksu Mevkii) Küçük Yoncalı Yolu Üzerinde bulunan mevkii Kurban Satış Yeri olarak belirlenmiştir. Küçükbaş Kurban Kesim yeri olarak aynı yer belirlenmiştir.

4-Kurban bayramı müddetince vatandaşlarımız İhbar ve şikâyet için, İlçe Belediye Mavi Masa         0.282 768 34 44  ve İlçe Müftülüğü 0 282 768 1055 no’lu telefonları arayabileceklerdir.

5-Mezbaha ve kurban kesim yerlerinde kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşasının önlenmesi için randevu sisteminin getirilmesi ve hayvan kesimi, yüzme, et paylaşımı ve benzeri işlemler esnasında sıra bekleyenleri sıkıntıya düşürmeyecek şekilde gerekli tedbirler alınacaktır.

6-Kesimhanelerde kesilen kurbanlık sığır ve koyun/keçi cinsi hayvanlara ait kulak küpeleri kesim yerlerindeki görevliler, muhtarlar ve belediye görevlileri tarafından toplanarak kulak küpe listeleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yedi (7) gün içinde teslim edilecektir.

7-İlçemizde, Belediyece belirlen kurbanlık hayvan kesim yeri dışında, toplu kesim yapmak isteyen vatandaşlarımız, hayvanlarını Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından izin verilen özel kesim yerlerinde kesebileceklerdir.

8-Kendi özel mülkünde uygun çukur açarak kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız, hayvana eziyet vermeden ve çevreyi kirletmeden kurbanını kesebilecektir.

9-İlçemizde kurban kesim yerleri dışında kalan, okul veya cami bahçeleri, site veya binalar ile kamuya ait yerlerde (park, meydan, sokak vb.) kurban kesimleri yasaktır. Aykırı hareket edenlere mevzuatta belirtilen cezalar uygulanacaktır.

10-Kurban kesmekle yükümlü olan kimsenin bu ibadeti yerine getirmiş sayılması için kurbanlık deve için 5; sığır ve manda için 2; koyun ve keçi için 1 yaşını doldurması gerekir.

11-Kurban Kesim Ücretleri:

Büyükbaş Kurbanlıklar için 250,00 TL.

Küçükbaş kurbanlıklar için 85,00 TL.

Tesisten yararlanma için 30,00 TL. dir.

Kurban kesim yerlerinde görevlendirilecek kesici kasaplardan kesici belgesi istenecektir.

Özel toplu kesim yapmak isteyenler, kurban komisyonuna (İlçe Müftülüğüne) 13.08.2018 tarihine kadar başvurup, ilgili hesaba (BİN)  1000,00 TL yatıracaklardır.

Allah rızası için ibadet niyetiyle keseceğiniz kurbanlarınızın, yapacağınız hayırlarınızın ve bütün ibadetlerinizin makbul olmasını yüce Allahtan niyaz ederiz.

SARAY KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU