11.03.2017

ŞARKÖY MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU HANIMLAR İÇİN PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİ

Şarköy Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 10.03.2017 Cuma günü sabah 10:00'da Merkez Kur'an Kursunda kahvaltı buluşması gerçekleştirildi. Merkez Kur'an Kursu öğreticisi ve öğrenci hanımların evsahipliğini yaptığı programa Şarköy Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU, eşi ve annesi katıldılar. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Merkez Kur'an Kursu Öğreticisi Nurşen GÜNER ve Çarşı Kur'an Kursu Geçici Öğreticisi Nevin BULGUR tarafından organize edilen program bir öğrenci hanımın okuduğu şiir ile başladı.Kahvaltı ikramının ardından İlçe Müftüsünün yemek duası, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve konferansı ile devam etti.

İlçe Müftüsü YEŞİLOĞLU yaptığı konuşmasında "Yüce İslamın kadına ne kadar verdiğini Hz.Peygamber (s.a.v) efendimizin "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadislerinde buyurarak bütün müminlerin dualarında kavuşmayı istediği cennetin annelerin ayaklarının altına serilmesinin kadına verilen değeri göstermesi bakımından çok önemli olduğunu, günümüzde özellikle hanımları, aileyi hedef alan projelerin olduğunu, aile olarak ne kadar güçlü, birbirine bağlı, sevgi ve saygının olduğu aile yapısı olursa millet ve devlet olarak o kadar güçlü olacağımızı ifade etti. Aksi takdirde aileyi, hanımları ve eğitimlerini ihmal edersek, sevgi, saygı ve aile bütünlüğünü ihmal edersek bütün toplum olarak, millet olarak, devlet olarak bunun acı sonuçları ile karşılaşabileceğimizi ifade etti.

Müftü YEŞİLOĞLU sunmuş olduğu Konferans sonunda cuma duasını yaparak programı gerçekleştiren ADRB görevlileri ve ikramı sunan Merkez Kur'an Kursu öğreticisi ve öğrencilerine teşekkürlerini ifade etti. Katılımcı hanımların teşekkürleri ve tebrikleri ile program sona erdi.