14.03.2017

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜ VE MİLLİ VE MANEVİ BİRLİK, BERABERLİK PROGRAMI

Şarköy Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 14.03.2017 Salı günü saat 10:30'da Müftülük toplantı salonunda hanımlara yönelik programlar halkasına bir yenisini daha ekledi. 12 Mart İstiklal Marşının kabülü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebeti ile" Milli ve Manevi Birlik ve Beraberliğimiz" konulu konferansını sunmak üzere Tekirdağ İl Müftülüğü Vaizesi Hanife OSMANOĞLU bir sunum gerçekleştirdi.

Açılışını Şarköy Müftülüğü ADRB koordinatörü Nurşen GÜNER'in gerçekleştirdiği programda İlçe Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU selamlama konuşması yaptı. İlçe Müftüsü YEŞİLOĞLU yaptığı konuşmada Türk Milleti olarak bu günlere kadar ayakta kalışımızın sebebinin daima milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemizden, bu ülkeye, millete ve vatan topraklarına içeriden ve dışarıdan haince ve düşmanca ne zaman bir saldırı olsa Milletimizin iman dolu göğsünü siper ettiğini, saldırıları kahramanca geri püskürttüğünü, bunun en yakın örneğinin 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü olduğunu ifade etti. Kurtuluş savaşımızın ve Çanakkale Savaşının ve zaferinin de bu milletin bağımsızlık ve hürriyetine kastedenlere en güzel cevap olduğunu fakat bu müdafaanın, saldırıları kahramanca bertaraf etmenin belli kesimleri hep rahatsız ettiğini günümüz gelişmelerine bakarsak bunu daha iyi görebileceğimizi dile getirdi. Müftü YEŞİLOĞLU, bu güzel vatanı canlarını gül bahçesine girer gibi feda ederek şehadet şerbetini içen ve gazi olan kahraman ecdadımıza ve evlatlarımıza yaptığı dua cümleleri ile sona erdirdi.

İl Vaizesi Hanife OSMANOĞLU konferansını sunarak Milli ve Manevi Birlik ve Beraberlik konusunda doyurucu bilgiler verdi. Vatan sevgisine, vatan sevgisinin imandan olduğuna değinen OSMANOĞLU Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un şiirlerinden örneklerle bağımsız ve hürriyet içerisinde yaşamanın ne kadar önemli olduğuna değindi. Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin Mekke-i Mükerreme'den Medine-i Münevvere'ye hicret ederken Mekke'ye veda edişini, Medine'yi yeni vatan edinmelerini ve Allah'a Medine'yi de kendilerine sevdirmesi için dua ettiklerini, bizlere yaşanılan toprakların vatan ve yurt edinilmesinin ne kadar önemli olduğunu ifade etti.

Hanımların ilgi ile takip ettikleri konferans Vaize OSMANOĞLU'nun Arif Nihat ASYA'ya ait şiiri seslendirmesi ile sona erdi.