30.05.2020

Şarköy'de salgın sonrası ilk Cuma Namazı coşkuyla kılındı

Şarköy’de salgın sonrası ilk  cuma namazı coşkuyla kılındı

Şarköy’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen camiler, 74 gün sonra Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı.

Vatandaşlar, Cuma namazları için belirlenen ve tespit edilen camilere abdestli, maskeli ve seccadeleri ile gelerek, sosyal mesafeyi ayarlamak suretiyle cuma namazını eda ettiler.

Şarköy’de de 13 farklı noktada Cuma namazı kılmanın sevinci yaşanırken, Çarşı Camii’nde vatandaşlarla birlikte Cuma namazını eda eden Şarköy Müftüsü Menderes Karapunar yaptığı açıklamada; “Gerçekten günlerce ümitle ve dua ile bugünleri bekledik. Çok duygulu anlara şahit olduk. Sevinçten gözleri yaşaran kardeşlerimizi görmek bizleri de ziyadesiyle duygulandırdı. Covıd-19 sonrası cemaat ile ara verdiğimiz namazı, Fethin 567. yıldönümünde tekrar cemaatle namaz kılmayı nasip eden Allahu Teala’ya hamdediyor ve en kısa zamanda salgın hastalıklardan kurtularak yan yana, omuz omuza cemaatle namaz kılacağımız günlere vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Haber : Yaşar ÖZEN (GSP CAMİİ M-K)