02.06.2024

Süleymanpaşa'da, Bir Kur'an Kursu Afrika'da Su Kuyusu Açtı

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı, Zeliha Yarapsanlı Kur'an Kursu, Afrika'nın en ihtiyaç sahibi bölgelerinden biri olan Sierra Leone'de su sıkıntısı çeken bölgelerinden birinde su kuyusu açarak büyük bir hayır işine imza attı.

Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Sayın liderliğinde, Zeliha Yarapsanlı Kur'an Kursu Öğreticisi Fatma Çebi'nin çalışkanlığı ve Kur'an kursu öğrencilerinin istekli oluşu ile başlatılan bu anlamlı proje, bölgedeki birçok insanın temiz suya kavuşmasına vesile oldu.

İlçe Müftüsü Sayın; Afrika'daki su krizine dikkat çekmek ve bu konuda kalıcı bir çözüm sağlamak amacıyla bir su kuyusu açma kararı aldık. Yapılan bağışlar ile gerekli para toplandı ve proje hayata geçirildi. Su kuyusu, bölgedeki birçok insanın su ihtiyacını karşılayarak insanların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta; İlçe Müftüsü Sayın'a, Kuran Kursu Öğreticisi Sayın Çebi'ye, Kuran kursu öğrencilerine ve hayırseverlere çok teşekkür ederiz.