02.07.2024

Süleymanpaşa'da Yaz Kur'an Kursları Coşkuyla Başladı

Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Sayın, ilçede düzenlenen Yaz Kur'an Kursu'nun açılış konuşmasını Mehmed İlhan Mescidinde gerçekleştirdi.

Müftü Selami Sayın, konuşmasında Yaz Kur'an kurslarının çocukların dini ve ahlaki gelişiminde büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, çocukların küçük yaşlardan itibaren dini bilgilerle donatılmasının, onların gelecekteki yaşamlarında sağlam temeller üzerine inşa edilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Selami Sayın, "Yaz Kur'an kurslarımız, çocuklarımızın sadece Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmeleri için değil, aynı zamanda İslam dininin temel esaslarını, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını ve güzel ahlakı öğrenmeleri için de önemli bir fırsattır. Bu kurslar, onların manevi dünyalarını zenginleştirerek, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine vesile olacaktır." dedi.

Yaz Kur'an kursları, İlçe Müftülüğümüze bağlı tüm camilerde, çocuklarımızın yoğun katılımıyla başladı.