15.07.2024

Sohteoğlu Camii’nde Cuma Namazı Sonrası Aşure İkramı

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Sohteoğlu Camii’nde, Cuma namazının ardından cemaat için özel bir etkinlik düzenlendi. Namaz sonrasında cami avlusunda toplanan cemaate aşure dağıtıldı. Bu anlamlı etkinlik, birlik ve beraberliğin simgesi olarak büyük ilgi gördü.

Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Sayın, Cuma namazının ardından yaptığı dua ile etkinliği başlattı. Dualar eşliğinde başlayan aşure ikramı, cemaatin kaynaşmasına vesile oldu. Etkinlikte, geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçası olan aşure, dostluk ve dayanışmanın simgesi olarak paylaşıldı.

Müftü Selami Sayın, “Aşure günleri, hem kültürel hem de dini değerlerimizi yaşatma ve paylaşma fırsatı sunuyor. Bugün burada bu güzel geleneği sürdürmekten ve cemaatimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.