15.02.2023

DEPREMİN YARALARI MİLLETÇE SARILIYOR

Ülkece geçirdiğimiz bu zor günlerde İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Süleymanpaşa Şubesi gönüllüleri olarak Afet bölgelerinde yaraları sarmaya devam ediyor. Tekirdağ İl Müftümüz Mustafa SOYKÖK, İlçe Müftümüz Selami SAYIN ve personelimiz olmak üzere ihtiyaç ne ise ekipçe üzerlerine düşen her görevde ellerinden geleni yapma gayretinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

10 ilin etkilendiği depremin yaşandığı ilk günden bu zamana kadar bölgede azimle çalışan görevlilerimiz, bir taraftan arama kurtarma, bir taraftan hayırsever vatandaşların gönderdiği malzemelerin dağıtımı, bir taraftan manevi destek, diğer taraftan da cenaze tekfin ve defin işlemlerinde çalışmalarını yürütüyorlar.

Görevlilerimiz;

-Gerektiğinde enkazda, gerektiğinde ise sahada vakfımıza emanet edilen yardımları ulaştırma gayretinde,

-Gerektiğinde hasta kardeşlerimize ilaç temin etme konusunda birebir iletişimde olup şifa dağıtma gayretinde,

-Gerektiğinde  Peygamber efendimiz(sav)'in ''temizlik imanın yarısıdır'' hadisi gereği lavabo,tuvalet vb. temizlik ihtiyaçlarını karşılama gayretinde,

-Gerektiğinde ise bölgede bulunan afetzedelerimize sıcak bir çorba, erzak, gıda vb. dağıtım gayretindedirler.

Kahramanmaraş Pazarcık ardından Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve çevre illerimizide etkileyen depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlarımıza sabır ve menanet, Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü olarak ekibimize ve sahada olan bütün görevlilerimize kolaylıklar diliyoruz.