23.02.2024

İsmail İpek Konferans Salonunda "Ailede Zaman Bilinci" Konulu Konferans Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesi kapsamında ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla, Tekirdağ İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonunda "Ailede Zaman Bilinci" konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Uzmanı Sayın Esma Erten tarafından verilen konferansa; Süleymanpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an Kursu öğreticileri, öğrencileri, 4-6 yaş Kur'an Kursu velileri ve Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu velileri ve vatandaşlarımız katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda başlayan programda açılış konuşmasını, İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın yaptı. Akabinde konuşmacı olarak programa katılan Diyanet İşleri Uzmanı Esma Erten konuşmasında ‘Zaman neden kimimiz için çabuk, zevkli veya bereketli; kimimiz içinse yavaş, çekilmez veya bereketsiz geçebilmektedir. Dinimiz İslâm, hayatı zamana göre programlamıştır. Bir yönüyle insanların dünya hayatını belli bir program
dâhilinde geçirmeleri hikmetine mebnidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s):
«Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini iyi bilmelisin; ihtiyarlığından önce gençliğin, hastalığından önce sağlığın, yokluğundan önce varlığın, meşguliyetinden önce boş vaktin ve ölümünden önce hayatın.» buyurmuştur. Günümüzde gençlerimiz başta olmak üzere toplumu tehdit eden ve zaman israfına neden olan bağımlılık, özenti, sapkın inançlar, zararlı içeriklere sahip her türlü görsel medya vb. unsurlara karşı ailelerin bilinçli olması gerekmektedir. Anne babanın çocuklarına zaman yönetimi konusunda örnek olması ve aile içinde fertlerin birlikte kaliteli vakit geçirmesi önem arz etmektedir. Hz. Ali Efendimiz "Çocuklarınızı kendi çağınıza göre değil onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin." buyurmaktadır. Anne-babasının ibadetle, ilimle, iyi-faydalı işlerle meşgul olduğunu gören, böyle bir ailede büyüyen çocuklar; ailelerine ve topluma karşı duyarlı, sorumluluklarını yerine getiren ve zamanın kıymetini bilen bireyler olarak yetişeceklerdir.

Sayın Erten konuşmasına, ailenin toplum ve geleceğimiz için çok önemli olduğuna vurgu yaparak konferansa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.