22.07.2024

Karacakılavuz Merkez Camii’nde Aşure İkramı Gerçekleşti

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Karacakılavuz Merkez Camii’nde, geleneksel olarak düzenlenen aşure ikramı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, İlçe Müftüsü Selami Sayın tarafından dua yapıldı.

Toplumun Birlik ve Beraberliği Vurgulandı

Müftü Sayın, yaptığı duada birlik ve beraberlik mesajları vererek, aşurenin toplumun kaynaşmasına vesile olduğunu belirtti. Sayın, “Aşure, farklı tatların bir araya gelerek oluşturduğu bir lezzettir. Bu da toplumumuzun farklılıklarıyla birlikte güçlü bir bütün olduğunu simgeler” dedi.

Yoğun Katılım

Karacakılavuz Merkez Camii’nde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure dağıtımının ardından camii cemaati, İlçe Müftüsü Selami Sayın ile sohbet etme fırsatı buldu.

Etkinlikler Devam Edecek

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Sayın, “İlçemizde düzenlediğimiz etkinliklerle vatandaşlarımızı bir araya getirmeye, manevi değerlerimizi birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu anlamlı etkinlik, vatandaşlar arasında dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirirken, aşure geleneğinin yaşatılmasına da önemli bir katkı sağladı.