06.10.2024

Tekirdağ Kent Ormanı’nda Gençlere Selamlaşma Adabı Eğitimi

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Murat Göktaş’ın rehberliğinde, Karacakılavuz Mimar Sinan Camii İmam Hatibi ve aynı zamanda TİF-Diyanet İzci İl Sorumlusu Mücahit Demirkaya ve Balkan İzcilik Spor Kulübü Lideri Yunus Yılmaz tarafından izcilere yönelik önemli bir eğitim programı düzenlendi. Tekirdağ Kent Ormanı’nda gerçekleşen etkinlikte, izcilere erdemler eğitimi kapsamında “Selamlaşma Adabı” anlatıldı.

Doğayla iç içe bir ortamda yapılan bu eğitimde, gençler selamlaşmanın toplumsal bağları güçlendiren ve İslam kültüründe büyük önemi olan bir davranış olduğuna vurgu yapıldı.

Bu tür etkinliklerin gençlerin manevi gelişimlerine katkı sunduğunu belirten Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Murat Göktaş, izcilerin günlük hayatta erdemli bireyler olarak topluma fayda sağlamalarının amaçlandığını söyledi. Eğitim, izcilerin ilgisiyle karşılandı ve sonrasında katılımcılar arasında keyifli sohbetlerle pekiştirildi.

Tekirdağ Kent Ormanı’nda düzenlenen bu etkinlik, gençlerin hem doğayla hem de değerlerle buluşmasına vesile oldu.