03.03.2023

Harun BAYRAKTUTAR

1962 yılında Tokat-Turhal ilçesi Çamlıca Köyünde doğdum. İlkokulu Çamlıca Köyünde tamamladım. İlkokulda eğitimime devam ederken Köyümün İmamı Celal Öncü Hoca efendiden Kur’an-ı Kerimi öğrendim, tecvid, meharic-i huruf ve kıraat ilmi aldım. İlköğrenimimin ardından, 1983 yılında Tokat - Zile İmam Hatip lisesinden mezun oldum. Lisans eğitimimi  Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesini 1999 yılında tamamladım, akabinde 2000 yılında girdiğim D.İ.B. Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi II. dönem müftülük-vaizlik İhtisas kursundan 2003 yılında mezun oldum.

Memuriyet

1984 yılında başladım. Yozgat, Tokat ve Çorum İllerinde İmam hatip olarak görev yaptım. 2003 yılında Bingöl - Genç ilçe vaizliğine ve akabinde aynı yıl İlçe Müftülüğüne atandım. 2003-2005 yıllarında Kars-Digor,

2005-2009 yıllarında Erzurum - İspir ilçe müftülüğü,

2009-2015 yıllarında Düzce İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundum.

Düzce İl Müftü Yardımcılığı görevimi yürütürken 31.08.2015 tarihinde Sakarya-Erenler ilçe müftülüğüne atandım..

03.10.22 tarihinde Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladım. Halen bu görevimi sürdürmekteyim. Evli ve dört çocuk babası olup Arapça ve kısmen İngilizce bilmekteyim.

Kurs ve Sertifikalar

T.C. Devlet Personel Başkanlığınca verilen ‘’Kamu Yöneticileri Eğitimi ’’

Kamu İhale Kurumu tarafından organizesinde ‘’İhale Mevzuatı Eğitimi ’’

Diyanet İşleri Başkanlığı’’ Proje Yönetimi Eğitimi’’

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile ‘’Stratejik Yönetim’’ konulu uygulamalı çalışma eğitimi programlarına katılarak Katılım Belgeleri aldım.

Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptığım süre içerisinde, Din Hizmetleri başta olmak üzere uhdemize verilen görevlerin mevzuata uygun bir şekilde, personelimiz, kamu görevlileri ve halkla mesai mefhumu gözetmeksizin kurduğumuz olumlu işbirliği ile üstün gayret ve fedakarlık göstererek verilen ek görevlerle birlikte sunulan hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesinde en iyi ve etkin bir şekilde yürütülmesi ve yerine getirilmesinde yüksek performans göstermem; Kamu malını koruma ve kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında olağan üstü gayret ve çalışmalarında emsallerine göre daha başarılı görev yapmam; Yaz Kur’an Kurslarına öğrencileri özendirme ve teşvik amacıyla sportif faaliyetler ve geziler düzenleyerek öğrenci sayısının artırılmasında, Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftalarında düzenlenen etkinliklerde, üstün gayret ve özverili çalışmalarım konularında; Kurumum ve Mülki Amirlerim tarafından kademe ilerlemesi, teşekkür, takdirname, başarı ve üstün başarı ödül ve belgeleri ile taltif edildim.