16.07.2024

Tekirdağ’da 15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tekirdağ’da Programlar düzenlendi.

15 Temmuz sabahı Şehitlik Ziyaretiyle başlayan program, Valilik tarafından organize edilen Mevlit programı ve daha önceden okunan hatimlerin duası kentin simgelerinden Orta Camii'nde gerçekleştirildi. Programın ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara lokum ikram edildi.

Akşam saatlerinde Tekirdağ Valiliği önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Protokol konuşmaları ve bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü İlahi Korosunun seslendirdiği kaside ve ilahilerin ardından, İl Müftüsü Mustafa Soykök, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar ve ülkenin selameti için dua etti.

Ayrıca Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından, Valilik önünde Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi Mobil İkram Aracı ile vatandaşlara ikramda bulunuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Nöbeti saat 00.13’te bütün camilerden salaların okunmasıyla sona erdi.