28.10.2020

MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI YAPILDI.

2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Çocuk” konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ İl Kültür Müdürlüğüne bağlı Yahya Kemal Beyatlı Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ilahiyatçı yazar Ali Rıza Temel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Müftü Yardımcısı Melek Cingöz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İmam-Hatip Burhan Çakır’ın Aşr-ı Şerif tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü İsmail İpek yaptı. Daha sonra mikrofona davet edilen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, programa katılanların Mevlid Kandili’ni tebrik etti. Vali Yıldırım’ın selamlama konuşmasının akabinde ilahiyatçı yazar Ali Rıza Temel, “Peygamberimiz ve Çocuk” konulu konferansını sundu.

Konferans bitiminde Vali Aziz Yıldırım tarafından ilahiyatçı yazar Ali Rıza Temel’e hediye takdim edildi.