18.03.2023

Tekirdağ İl Müftülüğünden Görevliler Deprem Bölgesi Hatay'ın Kumlu İlçesinde Manevi Destek Hizmeti Sunmaya Başladı

Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök başkanlığında, 16 kişilik Manevi Destek ekibi deprem bölgesinde Hatar Kumlu'da göreve başladı.

Hatay Diyanet Koordinasyon Merkezi’nde Koordinatör olarak görev yapan İl Müftüsü Mustafa Soykök ‘’Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından kurulan çadır ve konteyner kentlerde Diyanet personeli olarak, depremzedelere manevi destekte bulunmak için buradayız. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hatay Diyanet Koordinasyon Merkezi’ne koordinatör olarak görevlendirilen İl Müftüsü Soykök sahadaki çalışmaları yerinde görmek, personele moral ve motivasyon vermek, Din Hizmetlerinin ifasını sağlamak, depremzedelerin arz ve taleplerini dinlemek için çadır kentlere ziyaretler düzenleyeceğiz. Ayrıca diğer illerden gelip burada hizmet yürüten kadın erkek tüm Diyanet personelimize teşekkür ediyorum. Yaptıkları bu çalışmalar Yüce Rabbimizin katında karşılık bulmasını niyaz ediyorum.” diye konuştu.