27.05.2023

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan,  Tekirdağlı Hanımefendilerle Buluştu

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan Hanımefendi, Aile Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Tekirdağ İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğü’nün davetlisi olarak Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen “İyilik Ailede Başlar” konulu konferanslara katıldı. İki oturum olarak düzenlenen konferansların ilki Süleymanpaşa İlçesinde,  ikincisi ise Çorlu İlçesinde gerçekleşti.

Programın ilk oturumu Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı. 26 Mayıs Cuma günü düzenlenen program Sanatkar Ailemiz Necmi, Özlem ve Sancar Özgül’ün icra ettiği Tasavvuf Musikisi Konseri sonrası Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Melek Karakaş yaptı. Açılış konuşmasının ardından Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Elif Arslan  “İyilik Ailede Başlar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Arslan,  konuşmasında “Hayatın bir iyilik yolculuğu” olduğu üzerinde durdu.  Arslan; ayet ve hadislerden verdiği örneklerle iyiliğin bir hayat düsturu olması gerektiğini, toplumda iyiliğin yaygınlaşabilmesinin ancak toplumun temel yapı taşı olan ailede iyiliğin yerleşmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Programa Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım Beyefendi’nin eşleri Sayın Güllühan Yıldırım, İl Müftü Vekili Melek Karakaş,  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörleri, Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi Kadın Kolları, Kur’an Kursu öğrencileri ve Hanımefendiler katıldı. Bayanlara özel olarak düzenlenen program; hediye takdiminin ardından sona erdi. Programdan sonra ADRB koordinatörleriyle toplantı yapan Arslan toplantının ardından programın ikinci oturum için, İl Müftü Vekili Melek Karakaş eşliğinde Çorlu’ya gitti.