26.04.2024

Tekirdağ’da Hacı Adaylarına Eğitim Seminerleri

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için "Hac Eğitim Seminerleri" düzenleniyor.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Hac Eğitim Semineri"  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, hac İbadeti ve hacı olma bilinci konularında hacı adaylarını bilgilendirdi. ‘‘Haccın Hikmeti Ve Hacdaki Sembollerin Anlamı’’ konusunu anlatan Müftü Soykök, Haccın meşakkatli ve zor bir ibadet olduğunu, hac ibadet süresince sabırlı olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Seminerin ardından İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi teslim edildi.